ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ
FULL MENU
ΠΡΟΣΒΑΣΗ
ΘΑΣΟΣ

Το νησί της Θάσου συνδέεται με την Καβάλα και τη Κεραμωτή με πλοία.

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Από το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος που απέχει 27χλμ από τη Καβάλα και μόλις 5χλμ. από το λιμάνι της Κεραμωτής. Στο διεθνές αεροδρόμιο της Καβάλας πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις από και προς την Αθήνα (50 λεπτά) όπως και πολλές πτήσεις από και προς διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

ΜΕ ΠΛΟΙΟ

Από τα λιμάνια της Καβάλας και της Κεραμωτής από όπου ξεκινούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οχηματαγωγά πλοία (F/B) προς τα λιμάνια του Πρίνου και του Λιμένα Θάσου.

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Θάσος είναι το βορειότερο νησί του Αιγαίου αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές, διαθέτει πεντακάθαρες παραλίες με λεπτή άμμο και καταπράσινες εκτάσεις με πεύκα και ελιές που αγγίζουν τη θάλασσα. Στο νησί υπάρχουν γραφικά, παραδοσιακά χωριά και πανέμορφοι παραθαλάσσιοι οικισμοί. Η Θάσος προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές διακοπές. 

Η ιστορία του νησιού ξεκινά σαν φοινικική αποικία,εξαιτίας των μεταλλείων χρυσού και αργύρου. Τα μεταλλεία αυτά βρίσκονταν στο ανατολικό τμήμα του νησιού, όπως μας πληροφορεί ο Ηρόδοτος. Σύμφωνα με την παράδοση, το όνομα του νησιού οφειλόταν στον Φοίνικα πρίγκηπα Θάσο. Ο Θάσος, εγγονός ή γιός του Φοίνικα βασιλιά Αγένορ, αναζητώντας την Ευρώπη σε πολλά μέρη, ήρθε τελικά στο νησί της Θάσου. Σαγηνεμένος από το καταπληκτικό κλίμα και την πλούσια βλάστηση του νησιού και ανήμπορος να επιστρέψει χωρίς την Ευρώπη, εγκατέλειψε την αναζήτησή του. Εγκαταστάθηκε στο νησί, μαζί με την ακολουθία του, το οποίο έχει έκτοτε το όνομά του.

Ένας άλλος μύθος εξιστορεί ότι η Θάσος ήταν το νησί των Σειρήνων, των σατανικών γυναικών με την ουρά ψαριού. Είχαν τόσο ωραία φωνή που κάθε ναυτικός που της άκουγε, μαγευόταν και στη συνέχεια τον κατασπάραζαν.

Στο περίφημο ταξίδι του Οδυσσέα, οι Σειρήνες που προσπάθησαν να τον μαγέψουν, υποτίθεται ότι ζούσαν στη Θάσο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ 

Το Αρτεμίσιο είναι από τα αρχαιότερα μνημεία του νησιού. Χρονολογείται τον 6ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται νότια της Διόδου των Θεωρών, στην πλαγιά του λόφου πάνω σε τεχνητό άνδηρο.

Το ιερό του Ποσειδώνα, κτισμένο σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, στα ανατολικά του λιμανιού και ακριβώς απέναντι σε μια από τις πύλες του παραθαλάσσιου τείχους, ήταν εύκολα προσιτό στους ναυτικούς. Μπροστά στην πρόσοψη, διατηρείται πολύ καλά ένας βωμός της Ήρας. Το ιερό του Ποσειδώνα χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ.

Το αρχαιολογικό Μουσέιο της Θάσου, είναι άλλο ενα ενδιαφέρον αξιοθέατο του νησιού και το κυριότερο εύρημα αυτόυ είναι ο κριοφόρος Κούρος του 7ου αιώνα π.Χ., ύψους 3,5 μέτρων, που παριστάνει έναν γυμνό νεαρό άντρα να κρατά ένα κριάρι.

H Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Θάσο, την οποία ίδρυσε η Αγιορείτικη μονή Φιλόθεου. Δεν είναι γνωστός ο ακριβής χρόνος της ίδρυσης της. Η ύπαρξή της αναφέρεται για πρώτη φορά το 1287 σε κάποιο επίσημο έγγραφο. Το 1835 έγιναν κάποιες επιδιορθώσεις. Η εκκλησία έχει 9 μ. μήκος 5 μ. πλάτος και 3 μ. ύψος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ